Happy Drops
 
15/9/08
TEBE, IKA, ΣΙΚΑ, ΜΙΚΑ και λοιπά ευχάριστα!
 
Είναι γνωστό ότι όταν θέλει να στα πάρει το κράτος γιατί είσαι εργοδότης και έχεις κάποιον ασφαλισμένο στο ΤΕΒΕ, ακόμα και αν η εργασία είναι εξαρτημένη, μπορεί να το κάνει σε χρόνο dt και με κλειστά μάτια... Βέβαια το να έχει το ίδιο το κράτος εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία και ΤΕΒΕ δεν είναι διόλου κακό, το αντίθετο μάλιστα, συνηθίζεται σε διάφορες περιπτώσεις…

Παρόλα αυτά δεν είναι το θέμα μας αυτό ακριβώς… Για να φτάσω στο θέμα μας πρέπει να αναφέρω, για όσους δε γνωρίζουν, πως αν κάποιος είναι νέος ασφαλιζόμενος (θα σας γελάσω από ποια χρονολογία και μετά θεωρείσαι νέος), και είναι ασφαλισμένος σε δύο ταμεία (πχ στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ) έχει το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, i.e. αν σου πληρώνει ο ένας εργοδότης το ΙΚΑ, παίρνεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ, δεν πληρώνεις εισφορές (δεν έχεις και ένσημα- ασφάλιση βεβαίως βεβαίως αλλά και αυτό είναι άλλο κεφάλαιο)… Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά, να μην μακρυγορώ.

Την Παρασκευή, λοιπόν, και ενώ έχω απαλλαγή από το ΤΕΒΕ καθότι ο κακόμοιρος ο θείος μου κολλάει ένα ένσημο το μήνα μέχρι να με πάρουν πάλι ωρομίσθια, μου έρχεται μια λυπητερή, η οποία απαιτεί να πληρωθεί το ποσό των 300 € και κάτι ψιλά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Αν και η αρχική μου σκέψη ήταν να πάω από το ΤΕΒΕ να πιάσω κάποια από τις κυρίες «μαλλί πλατινέ-κόκκινο νύχι-ενδυμασία εγώ δεν πάω μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο», τελικά καθότι είμαι και λίγο από άρρωστη, αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο… Ευγενέστατα λοιπόν εξηγώ την κατάσταση και ακολουθεί ο επόμενος διάλογος.

Σ (Σίσσυ): Θα ήθελα να μάθω το λόγο που μου ζητάτε να πληρωθεί η συνδρομή στο ΤΕΒΕ, δεδομένου ότι έχω πάρει απαλλαγή και έχω κανονικά ένσημα ΙΚΑ.

Κ(Κυρία που ρουφάει τον καφέ): Θα πρέπει να βρω το φάκελό σας, πράγμα που είναι κάπως αδύνατον γιατί τελευταία έχουν γίνει κάποιες ανακατατάξεις στα αρχεία (σιγά να μην τα είχανε μηχανογραφημένα) και να σας πάρω…

Σ: Μα σας εξηγώ ακριβώς πως έχει η κατάσταση… θα την επιβεβαιώσετε όταν θα έρθω εκεί… Απαντήστε μου υποθετικά… Αν ίσχυε η κατάσταση που σας περιέγραψα, γιατί μου ζητάτε να πληρώσω συνδρομή δύο μηνών;

Κ: Κυρία μου σας είπα, δεν μπορώ να σας απαντήσω υποθετικά… Αλλά ίσως μπορεί η Σούλα… Σούλαααααααααααααα, Σούυυυυυυλαααααααααααααα… έλα που σε θέλει μια κυρία…!!!!!

Να μη σας τα πολυλογώ η Σούυυυυυυυλααααααααααα ήταν εξυπηρετικότατη και βγάλαμε άκρη… Όχι πως δε θέλουν πάλι έναν σκασμό χαρτιά, αλλά τουλάχιστον δε θα πληρώσω γ*μισιάτικα στα καλά του καθουμένου…

Αν τελικά πιάσω κάποιον/α (οι φαλακροί εξαιρούνται καθώς από που να τους πιάσεις) από το μαλλί θα ενημερώσω ή θα σας ενημερώσουν οι ειδήσεις!

Καλημέρα!
είπε η Σίσσυ @ 8:54:00 π.μ.  
2 Σχόλια:
  • Στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:18 μ.μ., ο αναγνώστης Blogger Sourotiri είχε να πει…

    Κλασσικοι μαλακες δημοσιοι υπαλληλοι... Ειδικα για το ΙΚΑ, τους εχω κι εγω πολλα ραμματα για την γουνα τους :)

     
  • Στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 - 10:10 π.μ., ο αναγνώστης Blogger Σίσσυ είχε να πει…

    Όλα τα ταμεία ίδια σκ@τα είναι... δοκίμασες να πας σε γιατρό του ΙΚΑ; :)

     
Δημοσίευση σχολίου
Επιστροφή
 
Παρουσιάστε!


Σίσσυ
4 χρόνια πριν τα 30...Άκρως προβληματισμένη!


Τα πιο παλιά...

Ένας μήνας και 12 μέρες ...
Paris... Λίγο απ'όλα!
...back from Paris!
Φωτογραφική μηχανή με ευρυγώνιο φακό...
Απαιτείται "παραμόρφωση"!
5 + 5
Σνιφ σνιφ...
otenet - σταθερές αξίες!
email του 1987!
Δια χειρός happydrops!

Ανά μήνα...


Λοιποί bloggίζοντες...

George is your man
Η τουλούμπα!
Λίλη!
Λίνα
O άνθρωπος του μετρό
Όλα είναι του μυαλού
Πέστα όλα
Sourotiri
Tα ανώδυνα ημερολόγια

eXTReMe Tracker