Happy Drops
 
7/4/07
Τσουρέκια, κουλουράκια, μαγειρίτσες...και φυσικά αυγά!
 

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά...(και συμπληρώνω) και κάθε που είναι γιορτές περνάει την μέρα της κλεισμένη στην κουζίνα ενώ έξω έχει ήλιο, τα πουλάκια τιτιβίζουν και οι μη νοικοκυρές πίνουν το καφεδάκι τους κοιτώντας την θάλασσα...Για εσάς που έχετε την υποψία πως γκρινιάζω σας διαβεβαιώ πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο...απλά κάνω ένα break από τα τσουρέκια, τα κουλουράκια, τα εντεράκια, τις σαλάτες και τα λοιπά εδέσματα που η παράδοση λέει πως κάθε πεινασμένος που γυρνάει από την Ανάσταση, πρέπει να βρει στο τραπέζι για να γιορτάσει με μερικά κιλά παραπάνω την ανάσταση του Χριστού...

Το μαγειρικό πρόγραμμα της μεγάλης εβδομάδας είναι κάθε χρόνο πάνω κάτω το ίδιο αν και φέτος προσθέσαμε μερικές πινελιές (ταλαιπωρίας) "φτιάξ'το μόνος σου"!

1. Χθες βάψαμε τα αυγά όχι με τις γνωστές χημικές μπογιές για αυγά, αλλά με κρεμμύδια και πατζάρια...Για όσους αναρωτιέστε βράστε τα εξωτερικά (καφέ) των κρεμμυδιών ή λίγα πατζάρια και στο ίδιο νερό βράστε τα αυγά...Ναι ναι δεν γίνονται κόκκινα...γίνονται πορτοκαλοκαφέ ή μοβρόζ (δείτε φωτό) αντίστοιχα αλλά τουλάχιστον δεν τρως μαζί με το αυγό και χημικό χρώμα!

2. Μετά τα σκάνδαλα που αποκάλυψε ο Ευαγγελάτος και ο κάθε "δείτε τι τρώτε" δημοσιογράφος (δε λέω και αυτοί την δουλειά τους κάνουν) θυμηθήκαμε όλες τις συνταγές της γιαγιάς που έφτιαχνε η μαμά μου όταν εγώ πήγαινα ακόμα σχολείο! Χθες λοιπόν ζυμώσαμε τσουρέκια...σήμερα τα ψήσαμε...Φτιάξαμε κουλουράκια σε σχήμα κουνελάκι, σε σχήμα φεγγαράκι, σε σχήμα αυγουλάκι...και σε όλα τα εις ...άκι!

3. Ακολουθεί τυροσαλάτα και τζατζίκι (για δροσερή αναπνοή)...τσιτσίραβλα (ΤΟ ΑΚΥΡΟ)...καθώς και η πιο κουραστική διαδικασία "πλένω εντεράκια να φτιάξω μαγειρίτσα" διότι πού να ξέρουμε τι είχε φάει πριν το καημένο το κατσίκι!

Ουμφ...τα γράφω και μου άνοιξε περισσότερο η όρεξη καθώς το καημένο το στομάχι μου κοντεύει να κολλήσει στην πλάτη μου από την πείνα...However πάντα υπάρχει η δικαιολογία "δοκιμάζω να δω αν λείπει αλάτι" γι'αυτό σας εγκαταλείπω και γυρίζω στην κουζίνα μου...που παρεπιπτόντως έχει να μυρίσει τόσο ωραία από τα Χριστούγεννα...

ΥΓ 1 Έχω επιτέλους τις φωτό από την τούρτα γενεθλίων και θα ανέβουν συντόμως!
ΥΓ 2 Κερνάω απ'όλα αυτά που έφτιαξα...συν καρυδόπιττα σοροπιασμένη την οποία ξέχασα να αναφέρω στα "φτιάξ'το μόνος σου"!

Καλή ανάσταση σε όλους και να φάτε λυτά! (Η προηγούμενη λέξη δεν έχει ορθογραφικό λάθος)...
είπε η Σίσσυ @ 12:01:00 μ.μ.  
2 Σχόλια:
  • Στις 7 Απριλίου 2007 στις 4:50 μ.μ., ο αναγνώστης Anonymous Ανώνυμος είχε να πει…

    what is τσιτσίραυλα??

     
  • Στις 7 Απριλίου 2007 στις 7:49 μ.μ., ο αναγνώστης Blogger Σίσσυ είχε να πει…

    @Phevos - Oκ! Τσιτσίραυλα είναι κάτι πράσινα χορταράκια που τα μαζεύεις απ'το βουνό (δεν ξέρω αν έχουν όλα τα βουνά - το Πήλιο πάντος έχει), τα βράζεις και τα βάζεις στο ξύδι και τα τρως σαλάτα με σκόρδο και λάδι...Είναι και τσιπουρομεζές...Είδες τι μαθαίνεις;

     
Δημοσίευση σχολίου
Επιστροφή
 
Παρουσιάστε!


Σίσσυ
4 χρόνια πριν τα 30...Άκρως προβληματισμένη!


Τα πιο παλιά...

Θα' θελα...
Το 23ο πλακάκι...
Χρόνια μου πολλά...
O λαβύρινθος του Πάνα...το βασίλειο της φρίκης...
Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή!
Εδώ γελάμε!
Συμβολική αμοιβή των εκλεγομένων αρχόντων...
Είμαι άρρωστη...
Άντρες οδηγοί...
Ελληνικό δημόσιο...

Ανά μήνα...


Λοιποί bloggίζοντες...

George is your man
Η τουλούμπα!
Λίλη!
Λίνα
O άνθρωπος του μετρό
Όλα είναι του μυαλού
Πέστα όλα
Sourotiri
Tα ανώδυνα ημερολόγια

eXTReMe Tracker