Happy Drops
 
15/9/07
Prague...γκούλας, σκόρδο, λουκάνικα και μαύρη μπύρα!
 

Έχω υποσχεθεί αναφορά στα Τσέχικα κουζινομαγηρέματα και την ανεβάζω έστω και λίγο καθυστερημένα!

Στην Πράγα φάγαμε πολύ, φάγαμε καλά, αλλά βαρύτατα σκορδούχα...τόσο σκορδούχα που η πίεση μου έφτανε κοντά στα παπούτσια μου σε καθημερινή βάση! Αυτοί οι άνθρωποι βάζουνε σκόρδο ΠΑΝΤΟΥ! Στις σούπες, στο κρέας (οκ αυτό το δικαιολογώ), στις σάλτσες, στον πουρέ, στο τυρί, στο ρύζι, στο κοτόπουλο, στην πάπια... η λίστα είναι ατελείωτη και ότι και να αναφέρω μπορεί να σας φανεί φυσιολογικό αν δεν δοκιμάσετε για να καταλάβετε την ποσότητα του σκόρδου!





Στα περισσότερα παραδοσιακά εστιατόρια (διότι δεν φάγαμε σε κανένα με international κουζίνα) οι μερίδες είναι huge και συνήθως το φαγητό πολύ νόστιμο (εκτός αν παραγγείλεις κάτι που πιστεύεις πως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει σκόρδο και έρθει με γαρνιτούρα μαγηρεμένο σκόρδο, οπότε και ξενερώνεις και δεν τρως)! Θα βρείτε ψητά γουρουνάκια, πάπιες, χήνες, φανταστικά λουκάνικα με σάλτσα μαύρης μπύρας (@sourotiri - αυτό το πιάτο είναι must στο υπόγειο εστιατόριο που σου είπα απέναντυ από το ρολόι), μαγηρευτό κρέας με σάλτσες με φρούτα του δάσους (αν σας αρέσουν οι γλυκές σάλτσες), πολύ νόστιμες σούπες κτλ κτλ... Τα πιάτα με σάλτσα σερβίρονται με "ξερό ψωμί" διότι οι τσέχοι σέβονται την ιεροτελεστία της "παπάρας" καθώς και με πουρέ σκόρδου (μπλιάχ), λαχανικά και σκόρδο με μανιτάρια...

Το κακό με τα εστιατόρια το μεσημέρι είναι πως όταν περιμένουν κάποιο group συνήθως δεν σερβίρουν μεμονωμένα άτομα και αν είσαι μέλος του group, οι σερβιτόροι περιμένουν πότε θα αφήσεις κάτω το πηρούνι για να σου αρπάξουν το πιάτο και να σου φέρουν το επόμενο μπας και ξεκουμπιστείς για να έρθουν οι επόμενοι! Το βράδυ βέβαια που δεν γίνεται αυτό τα πράγματα είναι σαφώς πιο ευχάριστα!

Αυτά!

YΓ. έχω videos σε .mov τα oποία θα ανεβάσω μόλις τα μετατρέψω σε άλλο format!
είπε η Σίσσυ @ 10:54:00 π.μ.  
2 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επιστροφή
 
Παρουσιάστε!


Σίσσυ
4 χρόνια πριν τα 30...Άκρως προβληματισμένη!


Τα πιο παλιά...

Tετραπύρηνος baby...update...
Τετραπύρηνος baby!
Prague...Day 5
Prague...Day 4 - Karlovy Vary
Prague...Day 3 - Δρέσδη
Prague...Day 2
Prague...Day 1
...fell in love with Prague!
Tι οκνηρία, τι νωχέλεια...
Δυο μεγάλα μπιφτέκια, η άδεια Αθήνα και η χαρά της...

Ανά μήνα...


Λοιποί bloggίζοντες...

George is your man
Η τουλούμπα!
Λίλη!
Λίνα
O άνθρωπος του μετρό
Όλα είναι του μυαλού
Πέστα όλα
Sourotiri
Tα ανώδυνα ημερολόγια

eXTReMe Tracker