Happy Drops
 
30/1/08
Πως να ξεφτυλίσεις τον θάνατο ενός ανθρώπου...
 
1) "Εκθέτεις" σε εκκλησία της πόλης καταγωγής του μια φωτογραφία του, την οποία και προσκυνάει πλήθος κόσμου λες και είναι εικόνα αγίου (η εκκλησία τα "παίρνει" από τους οβολούς του πλήθους)
2) "Εκθέτεις" σε άλλη εκκλησία της πόλης καταγωγής του τα άμφιά του, επίσης για να τα προσκυνήσει πλήθος κόσμου (μήπως είμαστε ειδολολάτρες;) (η εκκλησία τα "παίρνει" από τους οβολούς του πλήθους)
3) "Εκθέτεις" τον ίδιο (το μέρος μπορεί να ποικίλει) επί τέσσερις μέρες για να τον προσκυνήσουν λες και είναι άγιος σε περιφορά (η εκκλησία τα "παίρνει" από τους οβολούς του πλήθους)
4) Διοργανώνεις διήμερες αποδράσεις προς την πόλη έκθεσης της σωρού, με αφετηρία κατά κύριο λόγο την πόλη καταγωγής του και κύριο σκοπό της εκδρομής την επίσκεψη στον νεκρό (η εκκλησία τα "παίρνει" από τους οβολούς του πλήθους)

Δεν ξέρω πόσα άλλα απαράδεκτα (για μένα πάντα) έχουν συμβεί γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα... Ξέρω μόνο πως οι εκκλησίες Αγ. Νικόλαος και Αγ. Κωνσταντίνος στο Βόλο τα "παίρνουν" από τους οβολούς καθώς και πως από την ημέρα του θανάτου όλες μας οι εκκλησίες χτυπάνε όλη μέρα όπως την Μεγάλη Παρασκευή (κυριολεκτικά)... Αφήστε τον άνθρωπο να πάει τέλος πάντων σε τόπο χλωερό...
είπε η Σίσσυ @ 8:13:00 μ.μ.   5 commentάκια
27/1/08
The bucket list!
 

Ελληνικός τίτλος "επιθυμίες στο παρα πέντε" αν δεν απατώμαι! Την είδα χθες και ομολογώ πως μου άρεσε πάρα πολύ, πράγμα πολύ σπάνιο για ταινία τώρα τελευταία! Η υπόθεση δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη αλλά αν έχεις cast τον Jack Nicholson και τον Morgan Freeman έχεις πιστεύω πολύ καλές πιθανότητες να δημιουργήσεις κάτι καλό! Αυτά! Καλημέρα!
είπε η Σίσσυ @ 12:09:00 μ.μ.   3 commentάκια
18/1/08
Το pathfinder γέμισε κουτάκια με αριθμούς!
 

Επισκεπτόμενη σήμερα το pathfinder (του οποίου το νέο layout θεωρώ "μπουκωμένο" - άσχετο) παρατήρησα μικρά κουτάκια με αριθμούς, με καθένα να "αντιστοιχεί" σ'ένα από τα links της σελίδας... Η υπόθεσή μου είναι πως είναι hits του κάθε link αλλά παραμένει υπόθεση καθώς δεν νομίζω πως αυξάνεται ο αριθμός... τουλάχιστον όχι real-time!

Αny ideas?
είπε η Σίσσυ @ 12:54:00 μ.μ.   4 commentάκια
14/1/08
Κυρία, φιρί φιρί το πάτε...
 
Τελευταία οι φακοί μου με κουράζουν πολύ, μου προκαλούν πονοκέφαλο και οξεία τεμπελίτιδα (δεν είναι τυχαίο που τις μέρες που δε φοράω τους φακούς δε νυστάζω τόσο πολύ)! Καθότι λοιπόν είμαι μέγα στραβάδι και δε βλέπω στο μισό μέτρο, και καθότι δεν θέλω να νυστάζω και να νιώθω ότι θέλω να ξεριζώσω τα μάτια μου, αποφάσισα να επιστρέψω στα γυαλιά μου, που προσφέρουν μια ξεκούραστη λύση!

Last week λοιπόν, όπως μαντέψατε φορώντας γυαλιά, παρκάρω έξω από το σχολείο και βγαίνω από το αυτοκίνητο. Πρίν ακόμα πατήσω το πόδι μου μέσα στην αυλή τα μικρά τρέχουν προς την πόρτα... το ένα έλεγε "λες να είναι η κυρία σίσσυ;" το άλλο "η κυρία σίσσυ είναι σου λέω..." το τρίτο "τι λέτε, ρε! Η κυρία σίσσυ δε φοράει γυαλιά..." κτλ κτλ... Πλησιάζοντας κοντά βέβαια διαπίστωσαν πως είμαι εγώ (γυαλιά φορούσα, όχι μάσκα για τις απόκριες) και ακολούθησε ο διάλογος...

Αγάπη: Κυρία, σαν τη Μαρία την άσχημη είστε!
Γιάννης: Μην την ακούτε κυρία, πολύ σας πάνε τα γυαλιά!

Δεν δίνω και πολύ σημασία, χαμογελάω και προχωράω προς το σχολείο...

Την επόμενη μέρα, τυχαίνει να μην φοράω τα γυαλιά... έρχετε στο μάθημα λοιπόν ο Γιάννης και μου λέει στο αυτί...

"Κυρία... η αλήθεια είναι πως έτσι είστε πιο όμορφη... Χθές το είπα γιατί δεν ήθελα να σας στεναχώρησω!"

Την Παρασκευή λοιπόν που πήγα πάλι στο σχολείο με τα γυαλιά έρχεται πάλι ο Γιάννης και μου λέει στο αυτί...

"Κυρία φιρί φιρί το πάτε πάλι Μαρία η άσχημη να σας πούνε... αλλά εγώ πάλι θα σας πω ότι είστε καλύτερη έτσι για να μην στεναχωρεθείτε!"

Πολύ τ'αγαπάω τα σκατούλικα!
είπε η Σίσσυ @ 11:13:00 π.μ.   10 commentάκια
13/1/08
KAKO ανέκδοτο!
 
- Πώς θα στείλει η Ελλάδα την Ολυμπιακή φλόγα στο Πεκίνο;

- Τόσες πρόβες κάναμε όλο το καλοκαίρι! Δέντρο δέντρο θα τη στείλουμε...

(αδυνατώ να προσδιορίσω την έμπνευση που χρειάστηκε το δημιουργός του ανέκδοτου!)

Σας φιλώ!
είπε η Σίσσυ @ 4:23:00 μ.μ.   2 commentάκια
8 (ή μάλλον 6) πράγματα που με επηρέασαν το 2007!
 
Το αγαπητό sourotiri αναρωτήθηκε προσφάτως ποια 8 πράγματα με επηρέασαν το 2007... Δεν είμαι σίγουρη αν ο αριθμός είναι όντως 8, ή αν με επηρέασαν το 2007 ή απλά με επηρέασαν πιο έντονα το 2007, πάντως θα κάνω μια προσπάθεια...

1. Το να ζω ξανά με τους γονείς μου μετά από 7 χρόνια απουσίας (σπουδών και δουλειάς στην Αθήνα) μου προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα... επηρέασε σίγουρα κάποιες συμπεριφορές μου και με έβαλε στο group των ανθρώπων που "μένουν με τους γονείς τους" (ελπίζω όχι μέχρι τα 30)... απλά δεν είχα μάθει έτσι μετά τα 18...

2. Η προσπάθειά μου να κάνω φίλους από το μηδέν... (lina μου πόσο σε καταλαβαίνω)... Όλοι μου οι φίλοι είναι ακόμα μακρυά, ή τους αφήνω πίσω κάθε φορά που φεύγω από ένα μέρος ή που φεύγουν αυτοί και μ'αφήνουν πίσω στο Βόλο... Μου είναι τόσο δύσκολο πια να κάνω κολλητούς... κάνω απλά γνωστούς και λίγο φίλους... (κοριτσάκια εξ αθηνών θα σας βγάλω κόκκινη κάρτα!)

3. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση, που πάντα νόμιζα πως δε μου ταιριάζει ως επάγγελμα, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ερωτηματικό... Πως ζυγίζεις την προσπάθεια που χρειάζεται για να κάνεις σωστό μάθημα σε 20 διαβολάκια μπροστά στον υπολογιστή, με την ενέργεια που σου δίνουν τα διαβολάκια αυτά όταν σε κοιτάνε με εκείνα τα μάτια που δεν σου αφήνουν περιθώριο να μην τα συγχωρήσεις; ΑΣΕΠ οι πληροφορικάριοι θα κάνουμε μαύρα μάτια να δούμε (απ'οτι με ενημέρωσανε), διορισμοί δεν πρόκειται να γίνουν για τα επόμενα 3-4 χρόνια (τάδε έφη ο σχολικός σύμβουλος)... αφήνεις τα διαβολάκια και τα 6 και κάτι ψιλά ευρώ των ωρομισθίων για να γυρίσεις πάλι στην Αθήνα και στα 9-9 ωράρια;

4. Η κατάντια των ανθρωπίνων σχέσεων! Δεν θα πω πολλά... όσοι καταλάβατε καταλάβατε (αυτό δεν με επηρέασε το 2007 μόνο... απλώς ήταν πιο έντονες οι διαπιστώσεις!)

5. Η πρώτη actual κηδεία της ζωής μου... Έχω χάσει κάμποσους ανθρώπους αλλά ποτέ δεν είχα παραστεί στην κηδεία τους... Πιο παλιά ήμουν μικρή για να πάω (έτσι το έβλεπαν οι γονείς μου)... αργότερα δεν ήμουν στο Βόλο για να πάω... Γενικώς ήταν το θέαμα θλιβερό... Νομίζω πως προτιμώ το version της αποτέφρωσης...

6. Η αγάπη που παίρνω από κάποιους ανθρώπους... απλό αλλά τόσο αναγκαίο!

Δεν έχω 7 και 8 νομίζω... είναι μια λίστα από μικρά μικρά πραγματάκια που με επηρέασαν αλλά για να τα εξηγήσω χρειάζεται το καθένα από ένα huge post οπότε τα κρατάω για μένα...

Βy the way... το παιχνίδι αυτό δε μου άρεσε :( ... Για κάποιο λόγο θεωρώ πως με επηρεάζουν και μένουν στη μνήμη μου τα αρνητικά δρώμενα περισσότερο από τα θετικά... Παρακαλώ το επόμενο blogoπαίχνιδο να είναι χαρωπό!

Ευχαριστώ! :)
είπε η Σίσσυ @ 3:54:00 μ.μ.   7 commentάκια
2/1/08
Happy 2008!
 
Τα χριστούγεννα απομακρύνονται κουνώντας τον ποπό τους στο ρυθμό του "άιντε μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία" και αφήνουν πίσω μια μελανχολία και μια τάση για δίαιτα στο 90% του πληθυσμού... το υπόλοιπο 10% είτε που ακόμα δεν επέστρεψε στις δουλειές του (όπως εγώ - έχω ακόμα σχεδόν μια εβδομάδα), είτε που δεν ανέβηκε ακόμα στη ζυγαριά, είτε που δεν πολυκατάλαβε χριστούγεννα καθότι δούλευε οσάν μαύρος σκύλος ταμ-ταμ-ταμ, είτε που είναι emo και όλο αυτό το τζέρτζελο του φαινόταν εξ αρχής ανιαρό!

Προσωπικά τα συγκεκριμένα χριστούγεννα, λόγω καταστάσεων και παρατεταμένων διακοπών μου αφήσανε μια σειρά αποριών τις οποίες και παραθέτω σ'εσένα φίλε αναγνώστη που προσπαθείς να βολέψεις την κοιλιά σου για να έρθεις πιο κοντά στο πληκτρολόγιο...

1. Με ποιά λογική παίρνει ένας άνθρωπος εορτοδάνειο για τα χριστούγεννα και τις λοιπές γιορτές... δηλαδή τώρα ξέμεινε από λεφτά αλλά μετά τα χριστούγεννα θα κερδίσει το joker;

2. Πως γίνεται όλοι να ξεχύνονται στις μπουζουκερί και στα ρεμπετο-τσιφτετελο-σκυλάδικα περισσότερο αυτές τις μέρες παρά ολόκληρη την υπόλοιπη χρονιά, όταν ξέρουν και πως θα πληρώσουν το μπουκάλι τόσο όσο είναι η δόση για το καινούριο τους αυτοκίνητο και πως θα νιώθουν μέσα στο μαγαζί οσάν σαρδέλα στην αλμύρα! (την ερώτηση αυτή απευθύνω και στον εαυτό μου)

3. Γιατί κάποιες (και κάποιοι) μπερδεύουν ενδυματολογικά τα χριστούγεννα με τις απόκριες; Για να το ξεκαθαρίσουμε... οι στυλιστικές προτάσεις του δελτίου ειδήσεων του star δεν είναι για κανέναν αν δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε απονομή βραβείων ή να πάρει μέρος στο καρναβάλι του Rio!

4. Όλοι αυτοί που ζητάνε, όχι και τόσο διακριτικά, οικονομική βοήθεια γιατί πολλαπλασιάζονται μέσα στις γιορτές; Δεν έχουν ανάγκες τον υπόλοιπο χρόνο; Άσε που από τη μια σου δημιουργούν ένα αίσθημα ενοχής λες και εσύ φταις που είναι στην κατάσταση αυτή και από την άλλη μόλις γυρίσεις την πλάτη σου ρίχνουν τόσσες κατάρες που θέλεις να γυρίσεις και να τους πιάσεις από το λαιμό...

5. Γιατί όλο και λιγότερα παιδάκια δεν πιστεύουν πια στον αγιο Βασίλη; Και μη μου πείτε πως τα παιδιά σήμερα είναι πιο έξυπνα από εμάς που τότε πιστεύαμε γιατί θα σας μπουφλίσω!

6. Μα καλά... δεν είχανε απαγορευτεί οι διαφημίσεις για παιχνίδια; (αυτή η ερώτηση μου γεννήθηκε το πάσχα!)

7. Γιατί ο καθένας που έχει ένα μικρόφωνο μπροστά του νομίζει πως μπορεί να τραγουδήσει στο κοινό; Τραγούδα μωρό μου... αλλά στο μπάνιο σου... η ακοή μας είναι πολύτιμο πράγμα!

8. Ομοίως... γιατί καθένας που είναι πάνω σε μια πίστα - καρέκλα - τραπέζι νομίζει πως προσφέρει θέαμα; Κατέβα από εκεί όσο είναι ώρα... Ακούω τα ξύλα να τρίζουν! :)

9. Γιατί περιμένουμε όλοι να μας αγαπήσουν και να μας θυμηθούν λόγω χριστουγέννων και γιατί θυμόμαστε και εμείς όλο τον κόσμο τέτοιες μέρες; Τι γίνεται όλες τις υπόλοιπες;

10. Θα παραπονεθεί κάποιος για τα καινούρια παιχνίδια που μόνο ευχαρίστηση και δημιουργικότητα δεν προσφέρουν; Θα παραπονεθεί κανείς για τη βία, την υπερκατανάλωση και την πονηριά που προωθούν; Έλεος ρε! Μην προσπαθείτε να κάνετε και τα παιδιά σαν τα μούτρα σας... Ακούς εκεί παιχνίδι "ψώνισε με πιστωτική"!

Αυτά είχα να αναρωτηθώ... Σας αφήνω με ευχές για υγεία, ευτυχία και επιτυχίες... Ας φέρει το 2008 σε όλους μας αυτό που δεν έφερε το 2007... :)

Βy the way... Happy birthday στο happydrops! Είμαστε 12 μηνών! :)
είπε η Σίσσυ @ 12:48:00 μ.μ.   6 commentάκια
Παρουσιάστε!


Σίσσυ
4 χρόνια πριν τα 30...Άκρως προβληματισμένη!


Τα πιο παλιά...

weekend plans :)
The ΑΣΕΠ chronicles...
And the Oscar goes to.... // Sex and the City
φτου και βγαίνω...
Ο ρουφιάνος της αλήθειας...
... αξία ανεκτίμητη!
Καλά ρε πάμε καλά;
Πως να αποβλακωθείς καθαρίζοντας μπάμιες...
Πως λένε τη μέρα μετά την Κυριακή;
H "πράσινη" κιβωτός της Νορβηγίας - το quiz της ημ...

Ανά μήνα...

Ιανουαρίου 2007
Φεβρουαρίου 2007
Μαρτίου 2007
Απριλίου 2007
Μαΐου 2007
Ιουνίου 2007
Ιουλίου 2007
Αυγούστου 2007
Σεπτεμβρίου 2007
Οκτωβρίου 2007
Νοεμβρίου 2007
Ιανουαρίου 2008
Φεβρουαρίου 2008
Μαρτίου 2008
Απριλίου 2008
Μαΐου 2008
Ιουνίου 2008
Ιουλίου 2008
Σεπτεμβρίου 2008
Οκτωβρίου 2008
Νοεμβρίου 2008
Ιανουαρίου 2009
Φεβρουαρίου 2009

Λοιποί bloggίζοντες...

George is your man
Η τουλούμπα!
Λίλη!
Λίνα
O άνθρωπος του μετρό
Όλα είναι του μυαλού
Πέστα όλα
Sourotiri
Tα ανώδυνα ημερολόγια

eXTReMe Tracker